Excite

Zorg dat je opvalt: solliciteer met een online videoboodschap!

We leven in een wereld, waarin we continue online informatie consumeren. Je zelf zakelijk presenteren via social media zoals Facebook en Linkedin is tegenwoordig de normaalste gang van zaken. Tegelijkertijd is de concurrentie heel groot, liggen de banen niet voor het oprapen en moet je steeds meer uit de kast halen om op te blijven vallen. Solliciteren met een online videoboodschap kan uitkomst bieden.

Je sociale vaardigheden presenteren

Je wordt namelijk niet alleen meer beoordeeld op opleiding en werkervaring, maar ook op sociale vaardigheden en die kan je op papier niet echt naar voren laten komen. Bovendien besteden werkgevers maar weinig tijd aan sollicitaties, ongeveer 10 tot 30 seconden, dus als je ze kan verleiden om op een filmpje van 2 minuten te klikken dan krijg je in ieder geval al meer tijd om jezelf te presenteren. Video geeft je de mogelijkheid om je op een laagdrempelige, spontane en onderscheidende manier aan werkgevers te presenteren.

Zorg dat je naturel overkomt

Het maken van een filmpje is echter tijdrovend en niet iedere video is een succes. Zorg dat je naturel over komt om teleurstellingen tijdens de ontmoeting of het gesprek te voorkomen. Ook moet het echt iets toevoegen op je cv en motivatiebrief. Op het internet, onder andere youtube, staan verschillende instructievideo’s waaruit je veel tips kan halen over wat je wel en vooral niet moet doen.

Communiceren met beeld en geluid via internet is inmiddels ook door bedrijven en werving-en selectiebureaus opgepikt, waardoor er een nieuwe markt is ontstaan. Zowel sollicitanten als werkgevers maken er tegenwoordig steeds meer gebruik van. Grote bedrijven bieden vaak de mogelijkheid aan om een video in te sturen of vragen zelf video’s op bij wervingbureaus. Met name bij de commerciële functies wordt hier om gevraagd. Er zijn ook speciale bedrijven die voor jou een online video kunnen maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021