Excite

Vind een zomerbaan in het buitenland

Is het geen droombaan? Lekker in het buitenland werken. Geld verdienen op een zonnige bestemming en buiten de werktijden genieten van het heerlijke weer? Het is mogelijk om een zomerbaan in het buitenland te vinden, dus waar wacht je nog op?

Werk op een camping

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op een camping te werken. Er zijn veel campings, bijvoorbeeld in Spanje of Frankrijk, waar ze mensen voor talloze banen zoeken. Soms kun je bijvoorbeeld in het animatieteam terecht om de kinderen op de camping te vermaken. Ook kun je in de horeca werken, bijvoorbeeld in de bediening of de keuken. Houd er wel rekening mee dat kennis van de taal van het land vaak een must is.

Word een propper

In veel badplaatsen kun je propper worden. Het is dan jouw taak om mensen de discotheek in te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld in Salou of Lloret de Mar. Het is vaak wel een vereiste dat je er leuk uitziet en dat je spontaan bent. Het kan ook erg moeilijk zijn om een baan als propper te krijgen, omdat het geliefd werk is.

Vrijwilligerswerk

Als je echt iets speciaals wilt doen in de zomer, kun je kiezen voor vrijwilligerswerk. Bouw huizen in Guatemala, help mee in een school in Ghana of help jonge tienermoeders in Zuid-Afrika. Het is een pittige baan en je doet het geheel vrijwillig, maar het is ook een geweldige manier om wat van de wereld te zien en om klaar te staan voor je medemens. Er zijn veel organisaties die dit werk aanbieden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021