Excite

Zoektocht naar parttime vacatures

Niet iedereen kan of wil fulltime werken. Het vinden van parttime vacatures is echter niet altijd zo makkelijk als je misschien zou denken. Toch zijn er gelukkig wel een aantal beroepsgroepen waar het makkelijker is om aan een deeltijd baan te komen. Als je de vacatures in die sector in de gaten houdt, ben je misschien wel sneller aan het werk dan je zou denken!

De eerste stap naar het vinden van leuke parttime vacatures is natuurlijk snel gezet: op de bekende vacaturesites kun je vaak invoeren voor welk deel van de week je werk zoekt. Wel is het handig om voor jezelf eerst te kijken wanneer je precies kunt en wilt werken. Een paar nachten werken is ook parttime werken, maar als je daar niet op zit te wachten, valt er toch al het één en ander voor je af.

De beste parttime vacatures zijn de vacatures waarbij je zelf een bepaalde mate van vrijheid hebt. Denk aan banen als postbezorger, kinderopvang, adviseur, enzovoorts. Als je zelf je tijden kunt indelen, kun je misschien wel meer uren werken dan je in de eerste instantie gedacht had. Als je weinig uren wilt werken, omdat je veel liever je tijd aan andere dingen besteedt, dan is het handig om te kijken met welke parttime baan je ook leuk kunt verdienen. Des te meer je verdient, des te minder uren je hoeft te werken.

Lukt het vinden van een parttime job echt niet? Overweeg dan eens om voor jezelf te beginnen. Je kunt dan je uren zelf indelen en bent zo helemaal vrij om te doen wat je wilt!

Afbeelding: Flickr account deanmeyersnet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021