Excite

Zoek je schoonmaakbaan

Op kleine schaal worden er veel schoonmakers ingezet bij particulieren. Vaak wordt er in deze gevallen zwart gewerkt. Als je graag bij mensen thuis schoonmaakt, kun je hiervoor kiezen. Toch loont het vaak de moeite je aan te sluiten bij een schoonmaakbedrijf. Je bent dan verzekerd, hebt een vast salaris, en er zijn ook bedrijven die schoonmaakdiensten leveren aan particulieren.

Het kan ook zijn dat je liever schoonmaakt op een kantoor of school. Ook hiervoor zijn diverse organisaties actief. Op vacaturesites kom je meestal al een flink aantal oproepen tegen. Als je goed en snel werkt en altijd op tijd komt, heb je kans dat je veel gevraagd zult worden. Maar hoe bewijs je dat je dit aankunt?

Een diploma ondersteunt jouw kunnen. Je kunt bijvoorbeeld een opleiding volgen voor schoonmaker. Je hebt een basisopleiding schoonmaken, maar ook een vakopleiding. Tijdens een vakopleiding leer je de doelen van schoonmaken, wat hygiëneregels zijn, en welke werkmethodieken je inzet. Ook kom je meer te weten over het dagelijkse maar ook het periodieke onderhoud van onder andere meubels en sanitair.

Meestal duurt een vakopleiding rond de tien dagdelen. Met het vakdiploma schoonmaker op zak kun je sneller aan de slag voor goed betalende werkgevers. Omdat je tijdens je opleiding ook leert hoe je op de juiste manier kunt communiceren en omdat je oefent met de juiste schoonmaaktechnieken, heb je behalve ervaring ook een goede basis voor een carrière als schoonmaker.

Afbeelding: Flickr, Monique Kooijmans

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021