Excite

Zoek je parttime baan

Parttimers worden ten onrechte gezien als mensen die zich niet volledig inzetten voor een bedrijf. Intussen is allang bewezen dat parttimers een echte aanwinst zijn voor bedrijven. Doordat ze één of twee dagen voor zichzelf hebben, blijven ze langer enthousiast en gemotiveerd. Met die instelling een parttime baan zoeken en eventuele sollicitatiegesprekken aangaan maakt alvast een goede indruk.

Parttime functies winnen aan populariteit. Gelukkig maar, want er zijn steeds meer mensen die kiezen voor parttime werk. Eigen tijd, bijvoorbeeld om jezelf te ontwikkelen, cursussen te volgen of misschien zelfs om deels je eigen zaak te runnen, wordt steeds belangrijker. Sommigen kiezen een parttime baan om zeker te zijn van een inkomen, en op de vrije dag(en) werken ze aan een boek, een tweede carrière...

Je moet natuurlijk ten eerste weten naar wat voor baan je op zoek bent. Ook de regio is belangrijk. Een handige site om beide in te voeren is bijvoorbeeld parttimewerk.nl. Hier zitten echter ook veel bijbanen bij. Je moet dus goed kijken of je wel een serieuze functie aan het bekijken bent en geen studentenfunctie met dito salaris.

Je kunt voor je parttime baan ook terecht bij een uitzendbureau. Dit kan een uitkomst zijn als je zelf weinig tot geen tijd hebt om gericht naar banen te zoeken. Het uitzendbureau neemt je dit werk uit handen en adviseert je tijdens het zoeken naar een parttime functie. Je kunt hierbij ook aangeven of je op zoek bent naar een baan met uitzicht op vast contract of een tijdelijke parttime baan.

Afbeelding: Flickr, Robert S. Donovan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021