Excite

Zoek een leuke baan in de horeca

Horeca staat voor hotel, restaurant en café/cafetaria. Er zijn dus heel erg veel banen beschikbaar in de horeca. Voor sommige banen heb je een diploma nodig, zoals bijvoorbeeld het werk als chefkok of voor een andere hoge functie. Je moet dan de nodige papieren en vaak ook ervaring hebben wil je een baan kunnen krijgen.

Er zijn ook banen in de horeca die minder veel eisen van je stellen. Je kunt bijvoorbeeld best makkelijk serveerster worden. Vooral in de zomermaanden is dit vaak erg geliefd en veel jongeren doen het dan ook als vakantiebaantje. Ook voor afwasser heb je geen ervaring nodig en kun je dus snel worden aangenomen. Je kunt als serveerster of afwasser natuurlijk altijd omhoog klimmen in het bedrijf.

Op websites en in kranten zijn talloze vacatures voor horecapersoneel te vinden. Lees altijd goed wat de eisen zijn, zodat het makkelijker is om te reageren. Ook maak je meer kans als je voldoet aan het plaatje. Niemand zal een baan krijgen als chefkok, zonder ook maar enige ervaring in de horeca. Reageer daarom alleen op vacatures die bij je passen, maar durf ook te reageren op vacatures die ietsjes boven je niveau zitten. Overdrijf hier alleen niet in. Vaak kun je ook veel oproepen vinden voor personeel als je in de horecagelegenheid zelf zit. Bij veel restaurants en cafés hangen immers bordjes met de mededeling dat ze personeel zoeken. Wees hier alert op en reageer natuurlijk ook direct als je zoiets ziet.

Afbeelding: Flickr account yourdon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021