Excite

Zoek de beste autorijschool

Wat de reden ook moge zijn om rijlessen te volgen, het is belangrijk om dit te doen bij een autorijschool die bij je past. Sommige rijscholen hebben één instructeur, andere meerdere. Bij laatstgenoemde, vaak wat grotere rijscholen, heb je als voordeel dat als het met de ene instructeur niet klikt, je kunt kiezen voor een andere. De kleinere rijscholen, vaak eenmanszaken, hebben weer als voordeel dat ze wat persoonlijker lesgeven.

Wat is ideaal voor jou? Dit weet je vaak pas als je er kennis mee hebt gemaakt. Bij vrijwel alle rijscholen in Nederland kun je daarom een gratis proefles volgen. Hierbij kun je pas echt ervaren hoe een rijschool te werk gaat. Ook maak je kennis met de instructeur. Deze kan je ook vertellen over de mogelijkheden binnen de rijschool, bijvoorbeeld pakketlessen voor het halen van je praktijk- en/of theorie-examen.

Pakketlessen zijn vaak goedkoper dan per les betalen. Misschien weet je niet zeker hoe veel lessen je nodig hebt. Een eerste les zegt vaak niet zo heel veel. Een instructeur van een rijschool kan je vaak wel na een eerste les een inschatting geven van het aantal lessen dat je waarschijnlijk nodig hebt. Twijfel je nog steeds, dan kun je eventueel vijf of tien lessen in een pakket nemen. Zo kun je even wennen en later alsnog kiezen voor een groter pakket.

Wat natuurlijk ook meespeelt bij het kiezen van een rijschool is het slagingspercentage. Hoe hoog is dit bij de autorijschool die jij op het oog hebt? Hoe hoger, hoe beter, want dat betekent dat de rijschool zorgt dat cursisten pas rij-examen doen als ze er klaar voor zijn. Zegt een rijschool dat jij niet zo veel lessen nodig hebt en krijg je daarbij een pakket aangeboden, check dan het slagingspercentage. Is dat laag, dan krijg je waarschijnlijk loze beloften en betaal je straks extra om een herexamen te doen.

Afbeelding: Flickr, CowCopTim

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021