Excite

Zo krijg je je e-mail onder controle

Je e-mail onder controle houden, dat is toch makkelijker gezegd dan gedaan. Waar een e-mail krijgen eerst nog heel leuk was, wordt het voor veel mensen steeds vervelender. Een e-mail bevat namelijk vaak een opdracht, een wijziging of iets anders dat stress oplevert. Zeker als je het overzicht kwijtraakt, kan dit soms wat overweldigend zijn. Daarom is het verstandig om je mailbox onder controle te houden, zodat je precies weet wat je moet doen en wanneer je dat moet doen.
    © Getty Images

Bekijk je e-mail maar af en toe

Kies twee tijdstippen op een dag waarop je je e-mail kijkt en beantwoordt. Houd je ook aan die tijdstippen, want anders blijf je steeds reageren en kijken, waardoor er eigenlijk geen tijd meer overblijft om te doen wat je moet doen. Dit gaat ontzettend ten koste van de productiviteit en zorgt ervoor dat je eigenlijk continu in een 'fight or flight' modus zit.
    © Getty Images

Schrijf je uit van alle overbodige dingen

Schrijf je uit van alle dingen die niets toevoegen aan je leven. Dat zijn er waarschijnlijk nogal veel. Nieuwsbrieven van winkels of bedrijven, waarschuwingsmails, enzovoorts. Als je er niet regelmatig mee bezig bent, dan kun je er voor die keer dat je het nodig hebt ook voor kiezen om gewoon even de website te bezoeken. Veel makkelijker en het scheelt je de rest van het jaar een hoop tijd.
    © Getty Images

Houd je reacties beperkt

Het kan verleidelijk zijn om reacties te tikken van een half kantje, maar probeer het altijd tot een regel of vijf te beperken. Dan kun je genoeg zeggen, maar ben je er niet teveel tijd mee kwijt. Dit kan vooral gemakkelijk bij zakelijke e-mails, waar vaak niet meer nodig is dan een vraag of een bevestiging. Als je een korte e-mail schrijft, dan scheelt dat jou tijd, maar het scheelt ook je lezer tijd. Dat wordt vaak ook gewaardeerd!
    © Getty Images

Sla de laatste mail over

Voel je de behoefte om bijvoorbeeld 'jij ook' te zeggen als iemand je bedankt ergens voor? Doe het niet. Dat scheelt jou tijd en wederom ook je lezer weer. Bovendien voegt het niets toe. Als je via de post een bedankkaartje zou krijgen, dan zou je toch ook niet weer een extra bedankkaartje sturen om te bedanken voor het bedankkaartje? Zo werkt dat hier ook.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021