Excite

Zelfstudie boekhouden: leer zelf hoe de boekhouding werkt

Zelfstudie boekhouden

Er zijn verschillende manieren om boekhouden te leren, bijvoorbeeld door een cursus te volgen in een klas of door een thuisstudie te doen. Je kunt ook zelf studeren en dus zelf ook de boekhouding leren. Je krijgt dan doorgaans geen diploma, maar hebt wel de nodige kennis in huis. Soms kun je wel een certificaat krijgen wanneer je de zelfstudie succesvol hebt doorlopen.

Thuisstudie met leraar

Op je eigen tempo vanuit huis boekhouden leren kan bij een thuisstudie. Je hebt dan een leraar die je huiswerk nakijkt en vaak kun je zelf bepalen hoe lang je over je studie doet. Bij de LOI en het NTI heb je al verschillende cursussen om boekhouden te leren, zoals de 'basiskennis boekhouden' of 'computerboekhouden'.

Thuisstudie zonder leraar

Bij Studieplan krijg je enkel de leerstof. Er zijn geen huiswerkopdrachten aan verbonden en je kunt dus geheel in je eigen tempo een studie volgen. Studieplan heeft verschillende cursussen waarbij je boekhouden kunt leren. De cursussen kosten vaak slechts een paar honderd euro en bevatten inhoudelijk zeer compleet lesmateriaal.

Leer boekhouden met een boek

Er zijn ontzettend veel boeken op de markt die je kunt gebruiken om boekhouding te leren. De boeken zijn voorzien van duidelijke uitleg, voorbeelden en soms ook oefeningen die je kunt toepassen. Ook zijn er boeken met veel vragen en antwoorden, zodat je in geval van een probleem de oplossing snel kunt vinden. De antwoorden van de opgaven kun je doorgaans ook in het boek vinden. Je kunt de boeken kopen via bijvoorbeeld bol.com. Daar zijn ook tweedehandsboeken te koop en dit scheelt natuurlijk enorm in de prijs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020