Excite

Werken met computers in de ICT

ICT is heel belangrijk. Ieder bedrijf heeft immers met computers en software te maken. Mensen die werkzaam zijn in de ICT branche helpen het bedrijf met computerproblemen en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Als je een goed diploma hebt als ICT’er kun je een hele goede baan vinden en het internet staat tegenwoordig vol met vacatures voor ICT banen.

Je kunt als ICT’er op heel veel verschillende plekken werken en je ook weer specialiseren in verschillende richtingen. Als je een bepaalde specialisatie hebt is het nog makkelijker een leuke baan te vinden.

Er zijn veel websites met daarop vacatures voor ICT’ers, maar ook op grote websites van bekende bedrijven kun je vaak zien dat er gevraagd wordt voor een ICT’er. Je kunt ook als freelancer of ZZPer werken in de ICT-branche, en dan heb je weer websites waarop je freelance opdrachten ziet staan. Hier kun je op reageren voor een leuke opdracht.

Waar je ook op reageert, zorg ervoor dat het bedrijf precies weet wat ze aan je hebben. Probeer dus een duidelijke sollicitatiebrief te schrijven. Je kunt aangeven hoeveel ervaring je hebt en wat je diploma’s zijn, maar pas op dat je brief niet te technisch wordt. De kans is dan namelijk aanwezig dat mensen geen idee hebben waar je over praat en dat kan de kans op een leuke baan verkleinen.

Afbeelding: Flickr account extra_ketchup

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021