Excite

Werken in het buitenland

Ben je reislustig? Werken in het buitenland is de manier om de wereld te ontdekken. Waar je ook naar op zoek bent, er zijn mogelijkheden voor iedereen. Om te beginnen kun je een korte of langere werkvakantie doen in het buitenland. Een avontuurlijke reis maken, een tijdje in het buitenland wonen en ook nog een leuk zakcentje verdienen. Een bijzondere ervaring waar je wellicht niet rijk van wordt, maar die je leven zeker zal verrijken.

Je kunt bijvoorbeeld gaan backpacken in Australië of Nieuw-Zeeland en onderweg reisgeld verdienen. Je kunt meehelpen op een boerderij in Noorwegen of Ierland, op een zomerkamp met kinderen werken in de Verenigde Staten of aan de slag in een hotel in ergens in Europa. Tot slot kun je nog au pair worden. Het gastgezin betaalt vaak je ticket, zakgeld en een bijdrage voor een taalcursus.

Een avontuurlijke reis maken en tegelijk iets betekenen voor de bevolking of de natuur? Dan moet je vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Ook hiervoor zijn de mogelijkheden talloos. Veel vrijwilligerswerk in het buitenland is in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk waaronder sociale projecten of werken in de natuur. Maak een keuze voor een specifiek land of voor een bepaald soort vrijwilligerswerk.

Activity International organiseert werken in het buitenland van vrijwilligerswerk, betaalde baantjes tot bijzondere wildlifeprojecten. Vakantiewerk in het buitenland vind je bijvoorbeeld bij campingjobs.nl. JoHo is verder een van de bekendste organisaties voor de werkzoeker in het buitenland. JoHo kan je op verschillende wijzen aan een tijdelijke baan of carrière in het buitenland helpen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker naamloos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021