Excite

Werken in de ICT

Om in de ICT te werken, is het belangrijk eerst uit te zoeken wat jouw sterke kanten zijn. Ben je bijvoorbeeld goed in programmeren of ben je beter in klantencontact? In het eerste geval past een baan als programmeur eerder bij jou, terwijl je in het tweede geval misschien wel beter af bent bij een technische helpdesk of in een computerwinkel.

Om alvast een aantal banen te noemen: webprogrammeur, applicatiebeheerder, software engineer en programmeur. Dit zijn slechts enkele banen die je in de ICT vindt. Een webprogrammeur kan ook een webontwikkelaar of webdeveloper heten. Een baan als software engineer vind je eventueel ook op systeemontwikkelaar, computerprogrammeur en applicatieontwikkelaar.

Er zijn dus vaak meerdere namen voor dezelfde functie. Als je denkt een geschikte functie voor jezelf te hebben gevonden, kun je dus het beste ook uitzoeken onder welke naam je het ICT-beroep nog meer kunt vinden. Zo vergroot je je zoekveld en heb je meer kans om net die ene geschikte vacature te vinden.

Door eerst te zoeken naar welke namen een ICT-functie nog meer heeft, kom je er meestal ook achter wat de functie precies inhoudt. Je kunt dan meteen controleren of de omschrijving voldoet aan jouw verwachtingen van een ideale baan. Verder weet je meteen of je geschikt bent. Daarna kun je op zoek naar de ICT-vacature die bij jou past, zodat je in de computer business aan de slag kunt.

Afbeelding: Flickr, -Sebastián Vargas-

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021