Excite

Werken in de bouw – vind je vacature

Als je voor jezelf wil beginnen, dan is er een groot aantal sites handig om in je favorieten te zetten. Je kunt beginnen met sites als werkspot.nl. Dit soort sites geeft particulieren de kans om klussen online te zetten, waarop jij vervolgens als medewerker in de bouw kunt reageren. Het is een heel andere manier van vacatures zoeken, en werkt in veel gevallen een stuk sneller.

Wil je (nog) niet voor jezelf werken, dan kun je terecht bij een bouwbedrijf of –organisatie. Op sites als bouwmatch.nl heb je bijvoorbeeld een groot aantal aanbieders van bouwprojecten en –vacatures. Ook kun je terecht op websites als bouwvacatures.nl en bouw.jobs.nl. Een andere site is allebouwvacatures.nl. Kortom: het aanbod is vrij uitgebreid.

Natuurlijk zoekt het een stuk sneller als je weet waar jouw talent ligt in de bouw. Ben je goed in timmerwerk of is metselen je specialiteit? Misschien heb je wel veel oog voor detail en afwerking, en ben je daarmee eerder geschikt voor banen als badkamerinstallateur. Het is goed om eerst vast te stellen wat je het liefste doet en of je daar ook voldoende voor bent opgeleid.

Ben je nog niet voldoende gekwalificeerd voor de functie die je graag wil hebben? Je kunt dan bouwcursussen en –opleidingen volgen. Twee belangrijke opleidingsinstituten in de bouw zijn BOB en KOB. Het voordeel van bouwopleidingen bij deze aanbieders is dat je goed en relatief eenvoudig hogerop kunt komen in de bouw. Daarna is het een kwestie van de leukste bouwvacature uitzoeken.

Afbeelding: Flickr, webatrem

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021