Excite

Werken in de bouw

De bouw is heel erg belangrijk. Er worden altijd wel nieuwe dingen gebouwd, waar bijvoorbeeld bouwvakkers voor nodig zijn. Maar je hebt ook mensen nodig zoals bijvoorbeeld schilders, stukadoors of aannemers. Er zijn erg veel soorten functies in de bouw en eigenlijk kun je altijd wel een baan vinden als je een diploma hebt.

Er zijn speciale sites die vol staan met vacatures. Dit zijn de zogenaamde vacaturesites. Je kunt hier per beroepsgroep op zoeken voor banen. Maar je hebt ook vacaturesites die zich focussen op alleen banen voor in de bouw. Dit is makkelijk, want daardoor zit je meteen bij de bedrijven die jou kunnen gebruiken.

Je vindt ook vacatures bij bijvoorbeeld uitzendbureaus of het arbeidsbureau. Je kunt op de verschillende bordjes die er hangen precies zien wat ze zoeken. Ook op de websites van de uitzendbureaus kun je vacatures vinden.

Als er een specifiek bedrijf is waar je graag bij wilt werken, dan kun je eens op de website van het bedrijf kijken. Met een beetje geluk hebben ze een kopje met vacatures en staat er iets geschikts voor je bij. Als je reageert, laat dan altijd zien wat je ervaring is en waarom juist dat bedrijf je zo aanspreekt. Wie passie toont heeft vaak al eerder kans op een leuke baan in de bouw.

Afbeelding: Flickr account bucklava

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021