Excite

Maak carrière: werken bij McDonalds

Wie jaren geleden vroegtijdig school verliet, zou niet goed terecht komen. Werken bij McDonalds, meer zou er niet van komen. Maar tegenwoordig is werken bij McDonalds helemaal geen straf meer. Deze grote fastfoodketen doet er namelijk alles aan om haar medewerkers te ontwikkelen, wat betekent dat hierin ook voor jou een mooie carrière weggelegd zou zijn.

Hoe kom je er terecht?

Als je wilt werken bij McDonalds, dan zijn er verschillende instapmogelijkheden. Veel mensen beginnen op jonge leeftijd en groeien door. Anderen komen via sollicitaties voor hogere functies binnen. In ieder geval is het belangrijk om te weten dat de opleiding die je voor dit werk nodig hebt, ook te behalen is via de McDonald's Academy. Hier kun je een officieel erkend MBO-diploma halen. Het opleidingstraject is een combinatie van werken en leren. De opleiding is toegankelijk voor alle medewerkers die meer dan 20 uur binnen het bedrijf werken. In sommige gevallen kunnen ook uitzonderingen worden gemaakt. Je volgt een aantal vaste vakken, maar mag ook een aantal extra vakken kiezen.

Ontwikkel jezelf

Als je eenmaal aan de slag bent bij McDonalds, kun je alle kanten op. Je kunt een McStudiebeurs krijgen om verder te studeren, maar je kunt ook via het McPaspoort in andere landen aan de slag. Behoor je tot de topmedewerkers van Nederland, dan mag je tijdens de Olympische Spelen in het Olympisch dorp gaan werken. Natuurlijk is het dagelijks werk ook leuk en kun je je werktijden goed combineren met bijvoorbeeld een gezin. Je salaris is volgens de horeca-cao. Meestal betekent dat ook dat het salaris jaarlijks wordt verhoogd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021