Excite

Werken als schoonmaakster

Je kunt op heel veel verschillende manieren schoonmaken. Je ziet bijvoorbeeld veel schoonmakers in bedrijven of op scholen. Zij maken het gebouw schoon. Voor dit werk moet je vaak op rare tijdstippen werken, namelijk voor of na het werk. Toch kan dit in veel gevallen erg praktisch zijn, aangezien je thuis nog veel tijd over hebt.

Je kunt ook schoonmaakster worden bij mensen thuis, omdat zij het zelf bijvoorbeeld niet kunnen of er geen tijd voor hebben. Je maakt dan het huis schoon binnen bepaalde tijd. Vaak kom je één keer in de week, maar je kunt wel meerdere huizen hebben.

Het is ook mogelijk om schoonmaakster te zijn in een vakantiepark of hotel. Je maakt dan de vakantiehuizen of hotelkamers schoon. Er is altijd wel werk te doen en je hoeft je dus zeker niet te vervelen.

Schoonmaakster worden kan in veel gevallen al zonder diploma. Op internet kun je veel vacatures vinden voor schoonmaaksters. Vaak staan er ook wat voor een eisen er zijn en om hoeveel uur per week het gaat. Schoonmaken kan vaak prima als parttime baan en is daardoor geschikt voor moeders, die toch veel tijd door willen brengen bij de kinderen. Ook in de supermarkt kun je nog wel eens oproepjes vinden voor schoonmakers.

Afbeelding: Flickr account bionicteaching

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021