Excite

Droombaan: werken als schoonheidsspecialiste

Een baan waarin je altijd blije mensen treft, klinkt dat je niet goed in de oren? Werken als schoonheidsspecialiste is wat dat betreft een echte droombaan: je geeft mensen de kans om even helemaal te ontspannen en zodra ze weer uit je stoel stappen, voelen ze zich vaak een stuk beter. Maar wat moet je ervoor kunnen en hoe begin je?

De opleiding

Als je wilt werken als schoonheidsspecialiste, dan moet je eerst een goede opleiding volgen. Dat kan met een driejarige opleiding op MBO-niveau (niveau 3). Tijdens de opleiding moet je een aantal keer stage lopen. Ook bestaat de opleiding voor een groot deel uit praktijk, waarbij je bijvoorbeeld in de praktijk moet laten zien dat je kunt harsen, waxen, epileren en opmaken, om maar een voorbeeld te noemen. Je kunt de opleiding ook volgen via LOI, dan worden praktijkdagen ingeroosterd.

Aan de slag

Aan de slag als schoonheidsspecialiste kan op twee manieren: in loondienst of voor jezelf. Als je het liefst een vaste baan hebt, dan kun je solliciteren in een salon. Er zijn speciale schoonheidssalons, maar je kunt ook terecht bij bijvoorbeeld een drogisterij met een eigen salon. Daar heb je vaak ook de mogelijkheid je werkzaamheden te combineren met wat taken in de winkel, voor de afwisseling.

Je kunt ook zelf een salon beginnen. Het voordeel daarvan is dat je je eigen uren kunt indelen. Houd er wel rekening mee dat je dan ook zelf je materialen en apparatuur in moet kopen. Overigens kun je dit ook vaak tweedehands aanschaffen, dat kan behoorlijk wat geld schelen.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021