Excite

Werk zoeken in de bouw

Werk zoeken in de bouw was tot een paar jaar terug helemaal niet moeilijk. De bouwprojecten bleven maar door gaan en er was een grote vraag naar goed geschoold personeel. Tegenwoordig ziet de markt er wat anders uit en dat blijkt ook uit de vacatures in de bouwsector. Gelukkig is en blijft er altijd behoefte aan goede mensen en kun je een leuke baan vinden, als je maar goed zoekt.

Uitzendbureaus

De beste manier om werk te zoeken in de bouw is je aan te melden bij een uitzendbureau. Schrijf je in bij de grootste bedrijven; die hebben waarschijnlijk ook de grootste klanten. Volg je inschrijving ook op en breng regelmatig een bezoekje aan het kantoor, bel op en zorg ervoor dat je in beeld blijft. Grote uitzendbureaus hebben een enorm bestand aan werkzoekenden en als jij niet opvalt, dan is de kans op een baan ook maar beperkt. Werken begint al bij het zoeken naar werk!

Kijk op internet

Daarnaast zijn er ook nog verschillende internetsites waar je kunt zoeken naar werk in de bouw. Bekijk bijvoorbeeld Bouwmatch.nl of TimmermanVacature.nl. Als je als ZZP'er actief bent in de bouw, dan is Manomano.nl misschien meer wat voor je. Ga je toch liever voor een loondienstbaan, dan kun je ook nog terecht op Ikwerk.nl, Njobs.nl en bouw.jobs.nl. Bedenk ook hier: het is niet alleen kwestie van inschrijven en afwachten, maar ook van reageren, contact opnemen en vacatures of reacties opvolgen, zodat duidelijk is dat je serieus op zoek bent naar een baan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021