Excite

Werk in het buitenland: de beste tips

Werken in het buitenland: voor wie dat een lang gekoesterde droom is, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die de realisatie van die droom misschien wel eens dichterbij brengen dan je ooit had kunnen denken!

Als je in het buitenland wilt werken is het niet alleen een kwestie van solliciteren naar de juiste functie, je moet ook heel veel praktische zaken regelen. Zo moet je in sommige gevallen een werkvergunning hebben voor een land en worden er eisen gesteld aan je verhuizing er naar toe. Deze regels verschillen per land. Als jouw bedrijf wel vaker mensen in het buitenland laat werken, dan is de eerste stap natuurlijk informatie inwinnen bij HR of personeelszaken. Zij kunnen je vaak helpen met de belangrijkste zaken.

Ook is het een goed idee om rond te kijken naar ervaringen van anderen. Pas als je de ervaring zelf hebt meegemaakt, zie en merk je hoe dingen er in een ander land echt aan toe gaan. De tips die je van ervaringsdeskundigen kunt krijgen zijn daarom onbetaalbaar.

Tot slot: houd van alle correspondentie en contacten een dossier bij. Als je één handige map hebt met daarin alle data, contactgegevens, tips en suggesties en overige informatie, dan kun je veel sneller schakelen. Bovendien kun je met die gegevens op jouw beurt misschien ook weer iemand helpen!

Afbeelding: Flickr account GuideEbook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021