Excite

Werk in de administratieve sector

Er zijn administratieve banen waar je flink veel ervaring en diploma’s voor nodig hebt, maar er zijn ook banen beschikbaar waar je minieme ervaring nodig hebt. Dan berg je bijvoorbeeld de belangrijke papieren op en beantwoord je de telefoon. Voor de meeste administratieve banen heb je sowieso kennis van programma’s zoals Word en Excel nodig. Ook heb je vaak kennis nodig voor verschillende talen, zoals bijvoorbeeld Engels, Frans of Duits.

Administratief werk wordt vaak onderschat, omdat je de hele dag op een kantoor zit. Maar vaak is het hard werken en zorgen dat alles op orde komt. Er zijn mensen die een administratieve baan goed aankunnen, omdat ze stressbestendig zijn. Als jij geschikt bent voor administratief werk, dan kun je op zoek gaan naar de verschillende vacatures. Op internet kun je hele verzamelingen vinden met vacatures voor administratief werk. Er zijn zelfs sites die alleen maar banen aanbieden voor administratief werk.

Lees bij een vacature altijd goed wat er van je verwacht wordt en welke diploma’s een vereisten zijn. Laat bij het reageren altijd goed zien hoe enthousiast je over de baan bent en wat je in huis hebt. Hoewel het dankzij de financiële crisis niet gemakkelijk is om een baan te vinden, is er echt nog genoeg te vinden op administratief vlak. Succes!

Afbeelding: Flickr account moriza

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020