Excite

Wat zijn interessante nevenactiviteiten voor je CV?

Om je CV persoonlijk te maken is het goed om nevenactiviteiten op je CV te vermelden. Maar wat zijn interessante nevenactiviteiten bij iets bijdragen aan je sollicitatie? En welke activiteiten kun je beter van je CV aflaten, om je werkgever geen verkeerde indruk te geven? Dat lees je in dit artikel.

Een CV wordt steeds belangrijker dan een sollicitatiebrief. Het is al lang niet meer alleen een overzicht van je werkgevers en opleidingen. Een CV is veel meer je visitekaartje geworden. Het moet een beeld geven van je professionele achtergrond, maar ook wat jouw persoonlijkheid kan bijdragen aan een bedrijf of werkgever. Probeer daarin een balans te vinden. Vermijd activiteiten die teveel gericht zijn op je privéleven, maar schuw niet om te laten zien dat je ook buiten werkuren een interessant persoon bent.

Nevenactiviteiten en religie

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die religieuze nevenactiviteiten op hun CV zetten minder snel worden uitgenodigd op gesprek. Probeer daarom te voorkomen dat de nevenactiviteiten op je CV alleen via de kerk of een ander religieuze instelling lopen. Alleen als het relevant is voor je baan kun je een uitzondering maken. Houd het dan alleen bij de naam van de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet en focus op je werkzaamheden. Het is relevant wanneer je bijvoorbeeld grote evenementen hebt georganiseerd, of succesvolle marketingcampagnes hebt gevoerd.

Vrijwilligerswerk

Wat zijn wel goede nevenactiviteiten om op je CV te zetten? Probeer de ervaring uit je vrijwilligerswerk of activiteiten altijd om te zetten in iets nuttigs voor de werkgever. Let daarbij op de omschrijving in de vacature en focus op kernwaarden zoals samenwerking, leiding geven, management of marketing. Hoe kun je jouw nevenactiviteiten vertalen naar persoonlijke eigenschappen?

Studentenvereniging

Net als bij werkervaring geldt ook voor je nevenactiviteiten dat je de informatie tijdig weer van je CV moet afhalen. Ben je een aantal jaren afgestudeerd? Dan is het tijd om je mentorschap bij een studentenvereniging een minder prominente plek te geven, ook al heeft het in je studententijd een belangrijke rol gespeeld. Focus op nevenactiviteiten van maximaal drie jaar geleden. Begin ook altijd met je meest recente werkzaamheden, net als op je CV. Nevenactiviteiten staan over het algemeen na je werkervaring, onderaan je CV.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021