Excite

Wanneer komt de deurwaarder?

Veel mensen hopen er nooit eentje aan de deur te krijgen, maar even zoveel mensen lijken er niet aan te kunnen ontkomen: een bezoekje van de deurwaarder. Een deurwaarder komt niet zomaar op bezoek, dan moet er wel echt iets aan de hand zijn. Sterker nog; een deurwaarder kan pas ingeschakeld worden als er een vonnis is uitgesproken door de rechter.

Als je in de gelegenheid bent om de uitspraak van dat vonnis tegen te houden, bijvoorbeeld als de schuldeiser het bij het verkeerde eind heeft, dan moet je zeker van die kans gebruik maken. Als het vonnis wel uitgesproken is, heeft de deurwaarder namelijk de mogelijkheid om beslag te leggen. Op je spullen, maar ook op je salaris of het geld dat je nog op je bankrekening hebt staan. Het kan dan echt wel weer even duren voor het beslag eraf is en je weer vrijelijk van je geld en spulletjes gebruik kunt maken.

De deurwaarder is niet altijd nodig voor een beslaglegging. Als je een conflict hebt met de Belastingdienst, het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen, het Openbaar Ministerie, de gemeente, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank, dan kunnen vorderingen ook zonder deurwaarder worden verhaald. Natuurlijk is ook in dat geval een vonnis van de rechter nodig, maar dat kan soms sneller gaan dan je denkt. Wil je een deurwaarder echt altijd buiten de deur houden? Betaal dan gewoon je rekeningen op tijd en open altijd je post!

Afbeelding: Flickr account quaziefoto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021