Excite

Volg een cursus Boekhouden

Je kunt het beste beginnen met een basiscursus boekhouden. Je leert dan wat boekhouding is en hoe je de basis kunt oplossen. Dit is een prima begin en na het volgen van de cursus kun je al een aardige boekhouding bijhouden en ben je op de hoogte van de standaardsituaties.

Ook erg handig is een cursus computerboekhouding. Deze kun je het beste na een basiscursus doen. Je leert in deze cursus hoe je de boekhouding op de computer kunt bijhouden en leert werken met programma’s als Exact.

Natuurlijk kun je de basiscursus uitbreiden met andere cursussen. Je hebt ook cursussen boekhouding die verder gaan dan de basis en die zeer geschikt zijn voor mensen die echt in de boekhouding willen werken. Eventueel zijn er ook cursussen die je goed kunt combineren met boekhouden, zoals bedrijfscalculatie of loonadministratie.

Je kunt op verschillende plaatsen een cursus boekhouden doen. Bijvoorbeeld bij een lokale cursusaanbieder waar je ’s avonds les volgt. Je kunt ook kiezen voor een thuisstudie, bijvoorbeeld van het LOI of NCOI. Misschien kun je via je bedrijf een cursus volgen en worden de kosten ook gedekt door je werkgever. Als je een eigen bedrijf hebt, zoals een ZZP’er, dan kun je de kosten declareren bij de belastingdienst.

Afbeelding: Flickr account extraketchup

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021