Excite

Volg een cursus boekhouden

Om je alvast voor te bereiden op de cursus, kun je je op internet inlezen. Bekijk tips voor een boekhouding, zodat je in elk geval op de hoogte bent van de basis. Zo is het goed om te weten dat je alle bewijsstukken van gemaakte kosten en opbrengsten van een eigen zaak of onderneming zeven jaar moet bewaren voor de belastingdienst. Ook een goede tip: zorg niet alleen dat je zaken goed opbergt, maar ook dat je alles gemakkelijk kunt terugvinden.

Wil je je privéadministratie beheren, dan is het niet veel anders dan met de boekhouding voor een zaak of onderneming. Het belangrijkste is het inzichtelijk maken van je inkomsten en uitgaven. Je zou dit in Excel kunnen bijhouden. Sowieso is een goed idee bij het zoeken naar een cursus boekhouden om te vragen of Excel wordt behandeld of een ander programma waar je gemakkelijk in kunt werken.

Als je op de hoogte bent van enige basisprincipes van het boekhouden kun je gerichter op zoek naar wat je verder wilt leren. Op ciro.be kun je onder ‘gratis boeken’ zelfstudies vinden, ook voor boekhouden. Ben je goed in zelfstandig leren, dan kun je kiezen voor de zelfstudie boekhouden, die in gratis PDF’s te downloaden is. Een andere gratis cursus vind je op gratis-cursus-boekhouden.nl.

Vind je het niet erg om te betalen voor een cursus, dan kun je terecht bij bekende instellingen als de NTI en het LOI. Ook het NHA en ROC.nl hebben cursussen boekhouden. Een korte zoektocht op internet levert je al een hele lijst met aanbieders op. Kijk goed naar de specificaties van elke cursus en vraag je af of je er precies leert wat je wil leren. Daarna kun je je cursus boekhouden starten, thuis of op een (open) universiteit. Een goede administratie is zo snel binnen handbereik!

Afbeelding: Flickr, koalazymonkey

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021