Excite

Vind je HBO-opleiding

Dat de keuze voor een HBO-opleiding lastig kan zijn, is te merken aan de speciale masterclasses die worden gegeven om je studie te kiezen. Ja, leren wat je wil gaan leren. Het lijkt misschien raar, maar je kunt er zeker baat bij hebben. Zo biedt Saxion een opleidingscursus aan. In drie weken ontdek je welke studie het beste is voor jou.

Je kunt er zelfs wat langer over doen. Er zijn cursussen die vier maanden duren. Dat dit geen overbodige luxe is blijkt uit de honderden studenten die zich jaarlijks inschrijven. Wil je vooral ervaren welke studie iets is voor jou? Je kunt dan een dagje meelopen tijdens een studie try-outs. Hierbij loop je een dag of wat langer mee met de opleiding waarvan je denkt dat hij geschikt voor je is. Vind je het niets, dan kun je wat anders kiezen. Dat is in elk geval goedkoper dan je halverwege het jaar uitschrijven omdat de opleiding toch niet bij je blijkt te passen.

Sommige scholen bieden je een oriëntatieprogramma aan om kennis te maken met hun aanbod. Dit aanbod beperkt zich wel tot de eigen school. Zoek daarom een opleidingsinstituut waar meerdere HBO-opleidingen worden aangeboden die je wat lijken. Op die manier kun je tijdens het oriëntatieprogramma kennismaken met alle aspecten van die studies. Dit helpt je bij je keuze.

Een wat minder grote stap dan gelijk een opleiding of cursus volgen om je ideale HBO-studie te kiezen is het bezoeken van open dagen. Wat hierbij belangrijk is (en wat mensen vaak vergeten) is je voor te bereiden. Over welke opleiding wil je meer leren? Wat wil je precies weten van de opleiding? Bereid vragen voor en kom op tijd. Zo heb je de gelegenheid om alles over je potentiële HBO-studie te weten te komen en kun je gemakkelijker je keuze maken.

Afbeelding: Flickr, hashimil

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021