Excite

Vind je droombaan via vacatures

Het vinden van een leuke baan ging vroeger heel anders dan nu. Toen rolde je via via wel een vak in. Tegenwoordig stellen mensen veel vaker eisen aan banen. En banen stellen eisen aan mensen, want zonder diploma kom je eigenlijk nergens meer aan de bak. Hoe vind je nu een baan die bij jou en je kwaliteiten past? Vacatures vormen een mooie start!

Bedrijven die nieuwe werknemers zoeken, plaatsen vacatures. Dat kan op het internet zijn, op de eigen site of op vacaturesites, maar ook bij uitzendbureaus. Vacatures hebben vaak een overzichtelijke opbouw: ze vertellen je iets over wat jij voor het bedrijf kan betekenen, iets over wat het bedrijf voor jou kan betekenen en iets over het bedrijf zelf.

Onderaan de vacature staat precies wat je moet doen om op de vacature te reageren, als deze je aanspreekt tenminste. Een brief schrijven is vaak de eerste stap. In die brief verwijs je terug naar de vacature en probeer je aan te geven waarom jij zo geschikt bent voor de baan. Als je niet in gaat op de vacature, is de kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek erg klein.

Als je op zoek bent naar een baan, wed dan niet op één paard. Er zijn vaak veel meer vacatures in je vakgebied te vinden, dus reageer gerust op allemaal. De kans dat je dan een baan krijgt, is een stuk groter.

Afbeelding: Flickr account cloneofsnake

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021