Excite

Vind een baan in de horeca!

Vind je het leuk om mensen van dienst te zijn en ben je flexibel? Dan is een baan in de horeca zeker iets voor jou!

Werken in de horeca, veel mensen gingen je al voor. Veel studenten werken een paar uur in de week als kelner of schoonmaker in de keuken. Maar er zijn natuurlijk veel meer banen in de horeca, en niet alleen parttime.

Voor een aantal banen heb je wel een specifieke opleiding nodig, bijvoorbeeld voor een baan als kok. Als kelner krijg je vaak intern tips en een kleine opleiding hoe je mensen het beste kunt benaderen en service kunt verlenen.

Voor vacatures kun je op verschillende plaatsen kijken. Tegenwoordig kun je op de website van een horecagelegenheid kijken, maar je kunt je ook inschrijven bij een uitzendbureau. Voordeel is dat je zelf geen zoektocht hoeft te ondernemen bij alle verschillende bedrijven. Een nadeel kan zijn dat er natuurlijk veel verschillende mensen staan ingeschreven die dus ook gebeld kunnen worden voor die ene job in de horeca!

Heb je helemaal geen zin om je in te schrijven of zoektochten op internet te ondernemen dan kun je natuurlijk ook zelf langsgaan. Men krijgt dan direct een eerste indruk van je en misschien word je daarom wel aangenomen! Horecawerk is voor de meeste mensen wel seizoenswerk. In de wintermaanden zijn er een stuk minder klanten bij veel bedrijven. Houd hier wel rekening mee als je gaat solliciteren!

Afbeelding: Flickr account d_vdm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021