Excite

Vind de juiste aannemers voor de klus

Als je je huis of kantoor wilt verbouwen, dan zul je dat in de meeste gevallen niet zelf doen. Je hebt ongetwijfeld je baan en je andere activiteiten en dan is het prettig als je je ook niet bezig hoeft te houden met een verbouwing. Aannemers kunnen je dan uit de band helpen. Maar dan moet je wel de juiste aannemers kunnen vinden. En dat is niet altijd zo makkelijk.

Aannemers hebben de naam onbetrouwbaar te zijn. En dat is ook niet echt voor niets, want veel aannemers houden er wat bizarre werkwijzen op na. Afspraken komen ze vaak niet na en ook de kosten worden vaak veel hoger dan geschat. Maar dat geldt natuurlijk niet voor alle aannemers. Veel aannemers zijn ook gewoon prima mensen en hebben er helemaal geen moeite mee om hun afspraken na te komen.

Als je aannemers wilt inschakelen voor je verbouwing, maak dan gewoon duidelijke afspraken. Zorg ervoor dat je alles op papier hebt en ga niet zomaar met de eerste de beste aannemer in zee. Het is veel beter dat je de tijd neemt om een goede aannemer te vinden. Kijk ook of de aannemer van je keuze is aangesloten bij een branchevereniging. Dat kan je later veel ellende besparen.

Tot slot: houd de vinger aan de pols. Het is echt niet erg om je aannemers goed in de gaten te houden. Als ze merken dat jij ook een oogje op de planning houdt, doen ze vaak beter hun best om zich ook aan de planning te houden!

Afbeelding: Flickr account Saad.Akhtar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021