Excite

Vind de beste vacature voor verpleegkundigen

Als je in de verpleging aan de slag wilt, heb je altijd minimaal een diploma voor verpleegkundige nodig. De zorg kent bovendien meerdere niveaus. Werken op niveau vijf, het hoogste niveau verpleegkunde, vereist een HBO-opleiding. Voor andere niveaus is meestal een MBO-opleiding voldoende. Zorg dus dat je wel een diploma op zak hebt voor je vacatures gaat zoeken.

Heb je de opleiding verpleegkunde nog niet afgerond of wil je naar het hoogste niveau toe werken, dan heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld de HBO-opleiding gaan volgen en tegelijkertijd ervaring opdoen. Dit is de duale studievariant verpleegkunde. Je werkt de helft van de tijd bij een zorginstelling en buiten een klein beetje salaris wordt je opleiding betaald.

Bovenstaande optie is een goede keuze voor als je meteen aan de slag wilt zonder eerst je diploma te halen. Gunstig is ook dat je ook al vanaf het begin ervaring op doet. Er zijn vaak zorginstellingen die verpleegkundigen in dienst nemen nadat zij hun opleiding hebben afgerond. Kortom: jouw droombaan als verpleegkundige komt zo wel heel dichtbij.

Als je al wel een diploma verpleegkunde hebt, kun je op zoek gaan naar jouw ideale functie in de verpleegkunde. Bezoek bijvoorbeeld eens de websites van ziekenhuizen en zorginstellingen in jouw buurt om de eerste vacatures te vinden. Zit hier niets voor je bij, dan kun je terecht op vacaturesites die zich speciaal richten op de zorg. Alvast drie tips: ziekenhuis.nl, zusterjob.nl en zorgjob.zorgportaal.nl. Succes met solliciteren!

Afbeelding: Flickr, RobW_

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021