Excite

Vijftig Tinten Grijs-auteur steenrijk

Ben je klaar voor een carrièreswitch? De softerotische boekenmarkt is booming. E.L. James, die vrouw achter de Vijftig Tinten Grijs-serie, is de op derde best betaalde beroemdheid van dit moment. Zo verdiende de Vijftig Tinten Grijs-auteur vorig jaar hetzelfde als X-Factor bedenker en platenbaas Simon Cowell.

Filmrechten

Zegt Simon Cowell je niets? Dan misschien wel Steven Spielberg en Madonna: de nummers één en twee op de lijst van best betaalde beroemdheden ter wereld. Zo blijkt althans uit de Forbes lijst van de rijkste beroemdheden van 2013. Tussen juni 2013 en juni 2013 verdiende E.L. James met haar Vijftig Tinten Grijs-serie en de filmrechten ervan 95 miljoen dollar. Met dat bedrag deelt ze de derde plek met Cowell én Amerikaanse radiomaker Howard Stern.

Vijftig Tinten Grijs

Wereldwijd zijn er meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht van de softerotische roman Vijftig Tinten Grijs, daarbij heeft ze nog twee boeken geschreven in de serie. Op dit moment wordt het eerste deel van de reeks verfilmd door Universal Studios, met hoofdrollen voor Dakota Johnson en Charlie Hunnam.

Forbes

Madonna verdiende vorig jaar 125 miljoen met haar wereldtournee en bijbehorende merchandise. Ook investeerde ze in een aantal winstgevende bedrijven. Steven Spielberg had succes met de film Lincoln en remakes van Jurassic Park en E.T. Hij verdiende zo’n 100 miljoen euro. De Forbes lijst is samengesteld aan de hand van schattingen door agenten, managers en producers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021