Excite

Vertel iets over jezelf: de elevator pitch

Een sollicitatiegesprek is al lastig genoeg, maar soms maakt een recruiter het je nog moeilijker. De vraag: vertel eens iets over jezelf, is geliefd en gevreesd. De beste voorbereiden is om je elevator pitch van te voren te oefenen, zodat je hem ieder moment van de dag paraat hebt.

Fouten elevator pitch

Hoeveel fouten in een elevator pitch kun je maken zou je denken? Helaas een heleboel. Voor je het weet ga je dingen vertellen die niemand wil horen, of je draaft door om de stilte op te vullen. Het gevaar is een verkeerde indruk achterlaten, maar ook de regie over het gesprek kwijt raken. En dat moet je juist ten aller tijde te vermijden.

Onderdelen elevator pitch

Wat wil een recruiter nou echt met een elevator pitch horen? Welke onderdelen heeft een elevator pitch? Uiteraard moet het werkgerelateerd zijn: hoe ben je op je werk, wat is je ambitie, hoe combineer je werk en privé? Probeer in je elevator pitch in één minuut antwoord te geven op die vragen. Ga daarnaast in op specifieke voorbeelden van geslaagde projecten en je relevante werkervaring.

Elevator Pitch oefenen

Het is belangrijk om je elevator pitch goed te oefenen. Zo kun je niet alleen tijdens een sollicitatiegesprek, maar ook op een borrel of feestje jezelf verkopen. Oefenen kan in de spiegel, maar nog belangrijker, oefen met mensen die jouw goed kennen. Je vrienden of je ouders kennen je soms beter dan jezelf.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021