Excite

Vertaler Engels: hoe kom je aan je opdrachten?

Als je vertaler Engels bent, dan kan het best lastig zijn om nieuwe opdrachten te krijgen. Er zijn immers veel vertalers en de concurrentie is daardoor behoorlijk groot.

Breid je portfolio uit

Heb je moeite om opdrachten binnen te krijgen? Breid dan je portfolio uit door cursussen of opleidingen te volgen. Veel vertalers hebben geen opleiding tot vertaler gedaan. Ook verschillende Engelse cursussen kunnen helpen om op te vallen bij opdrachtgevers. Als jij nodige ervaring kan aantonen, heb je vaak al een groot voordeel.

Zorg dat je een specialisatie hebt

Wanneer je een specialisatie hebt, is het veel gemakkelijker om opdrachten binnen te krijgen. Misschien ben je gespecialiseerd in het vertalen van literaire teksten, of misschien heb je juist veel meer met juridische teksten. Je kunt deze specialisatie ontwikkelen met bijvoorbeeld een opleiding of cursus.

Vind online nieuwe opdrachten

Er zijn websites waar je kunt reageren op oproepen. Met een beetje geluk word jij uitgekozen voor de vertaalopdracht en heb je hierdoor een nieuwe opdrachtgever gekregen. Je kunt bijvoorbeeld reageren op freelance.nl, maar ook Twitter kan een goede manier zijn om nieuwe opdrachten binnen te halen. Een eigen website is ook een prima manier om jezelf te promoten.

Zorg voor tevreden klanten!

Zorg dat je tevreden klanten hebt. Houd je aan de deadlines en zorg dat je goed contact hebt onderling. Wanneer een klant tevreden is, is de kans aanwezig dat hij bij je terug zal komen. Ook is het mogelijk dat hij mensen kent die ook wel een vertaler kunnen gebruiken. Op die manier kan je klantenkring worden uitgebreid.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021