Excite

V&D wacht met salarisverlaging

  • © Getty Images
Warenhuis V&D wacht nog even met het doorvoeren van de beoogde salarisverlagingen. Dit geldt voor zowel medewerkers die lid zijn van de vakbond, als voor medewerkers die niet lid zijn van de vakbond. Het was de bedoeling dat de salarissen van beide groepen met 5,8 procent verlaagd zouden worden. Het warenhuis liet echter dinsdag weten dit eerst nog niet te doen.

Op maandag bepaalde de voorzieningenrechter tijdens een kort geding namelijk dat de loonmaatregel niet eenzijdig mag worden ingevoerd bij werknemers die lid zijn van vakbeweging FNV en vakcentrale CNV. Daarop heeft het bedrijf aangekondigd voor alle 5.000 medewerkers met de maatregel te wachten. Wel heeft het warenhuis aangegeven in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. Wanneer dit dient is nog niet helemaal duidelijk, wel probeert V&D in de tussentijd in gesprek te blijven met de bonden.

Uit een nieuwsbrief van topman Don Roach aan het personeel blijk dinsdag al dat de op dit moment verboden loonsverlaging de redding van V&D voorlopig nog niet in de weg staat. Er is namelijk een financiering rondgekomen met de aandeelhouder, vastgoedeigenaren en banken en die komt hierdoor op dit moment nog niet in gevaar. Wel moeten de loonkosten structureel naar beneden worden gebracht, wil het bedrijf daadwerkelijk kunnen overleven.

Roach heeft aan aangegeven dat ze hierin zoveel mogelijk willen kijken naar manieren om werkgelegenheid te behouden, zodat de klanten een goede service blijven krijgen. Het gaat al jaren slecht met het warenhuis en het lijkt er nu sterk op dat er drastische maatregelen genomen moeten worden, wil het warenhuis deze dip kunnen overleven. Werknemers voelen echter over het algemeen weinig voor het inleveren van salaris en velen van hen hebben zich mede daarom aangemeld bij een vakbond.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021