Excite

Vat op vacatures

Om bij het begin te beginnen: wat is een vacature eigenlijk? Op het moment dat een bedrijf, een organisatie of de overheid werk heeft voor een persoon, heet dit een arbeidsplaats. Om deze plaats te vullen, wordt er een vacature opgesteld. Hierin staat precies wat de persoon moet kunnen om de functie te vervullen. Hierin worden vaak je ervaring en opleidingsniveau genoemd.

Bij een openstaande vacature wordt vaak eerst binnen een bedrijf of organisatie gezocht naar geschikte mensen. Pas als hier niemand wordt gevonden, wordt de vacature naar buiten gebracht. Sinds de jaren negentig komt dit voornamelijk neer op het plaatsen van de vacature op internet. Toch blijf je ook veel vacatures tegenkomen in tijdschriften en kranten.

Zelf een zoektocht beginnen naar de ideale vacature kan het beste via internet en kranten. Het kan zijn dat je maar beperkt tijd hebt om vacatures te lezen, bijvoorbeeld als je al een baan hebt en af en toe uitkijkt naar iets nieuws. Je kunt er dan altijd voor kiezen om anderen voor je te laten zoeken. Uitzendbureaus doen dit voor je. Je schrijft je in, zij noteren je wensen, en kijken welke baan bij je past. Vervolgens nemen ze contact op met de werkgever en met jou, om samen een afspraak te maken.

Wil je toch liever zelf zoeken, dan is internet de snelste manier. Je kunt op sites als Monsterboard en vacaturebank.nl onder andere zoeken op locatie,functie, ervaring en salariswensen. Denk je je ideale baan te hebben gevonden? Dan wordt het tijd voor het schrijven van je sollicitatiebrief.

Afbeelding: Flickr, Bart van Dijk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021