Excite

Tips om vakantiewerk te vinden

Wil je je vakantie gebruiken om wat geld bij te verdienen? Dan is dit het perfecte moment om vakantiewerk te gaan zoeken. Veel bedrijven werken in deze maanden namelijk aan hun vakantieplanning en krijgen zo een goed beeld van wanneer ze extra krachten nodig hebben. Het is nu dus makkelijker om een baantje te vinden.

Zo vind je vakantiewerk

Vakantiewerk vinden is lastig, maar als je op tijd begint, heb je een grote kans dat het lukt. Vertel aan iedereen die je kent dat je vakantiewerk zoekt. Veel mensen werken bij een bedrijf dat vakantiekrachten zoekt en bedrijven nemen het liefst iemand aan van wie ze - bijvoorbeeld via hun eigen personeel - alvast een beetje een positieve indruk hebben. Wil je vanwege je studie graag een specifieke baan, geef dat dan ook aan, maar let wel op dat je je daar niet te veel op richt; in veel gevallen is een vakantiebaan nog altijd beter dan niets.

Zorg voor een up to date cv

Het lijkt misschien wat overbodig, maar zorg ook voor vakantiewerk voor een up to date cv. Als je er dan eentje in moet leveren of achter moet laten, kost je dat geen extra tijd meer. Veel bedrijven vragen ook om een cv om te kijken wie dan wel en niet afhaakt. Zorg ervoor dat jij tot die tweede groep behoort.

Schrijf je in bij uitzendbureaus

Ook uitzendbureaus kunnen iets voor je betekenen in de zoektocht naar een vakantiebaan. Schrijf je ruim voor de vakantie in en geef eventueel aan dat je ook nu al op bepaalde tijdstippen beschikbaar bent.

Stap eens ergens binnen

Tot slot: zie je een bedrijf dat je aanspreekt? Stap er gewoon eens binnen. Veel grote bedrijven hebben speciale sollicitatieformulieren en kleinere bedrijven vinden het juist prettig om een gezicht te zien, in plaats van alleen een naam te lezen. Stel je netjes voor en vraag of zij je vakantiewerk aan kunnen bieden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021