Excite

Vakantiebaantjes voor iemand van 16 jaar

Ben jij op zoek naar vakantiebaantjes en ben je 16 jaar? Dan is het vooral raadzaam om ruim op tijd te beginnen met zoeken. Veel uitzendbureaus hebben vakantiewerk, maar de mensen die als eerste komen, krijgen ook als eerste een baan. Als je te laat bent, kun je dus fluiten naar je baantje. Ook kun je alvast informeren bij winkels om te kijken of er iets beschikbaar is.

Werken in een winkel of supermarkt

In de zomermaanden gaan veel mensen op vakantie en dus zijn de vakantiekrachten erg welkom. Veel winkels en supermarkten zijn dan ook op zoek naar mensen die er willen werken. Ga eens de stad in en kijk of er papiertjes op de ramen hangen, waarop men vraagt voor vakantiekrachten. Deze zie je in de zomertijd erg veel en het is dus een kwestie van aangeven dat je interesse hebt in een vakantiebaantje.

Fruit plukken

Fruit plukken is ook een vakantiebaantje dat je veel tegenkomt voor zestienjarigen. Vaak kun je zo'n baan krijgen bij het uitzendbureau, maar ook in lokale kranten kun je oproepen zien. Meestal krijg je betaald voor de hoeveelheid fruit die je hebt geplukt en niet per uur. Hoe meer je dus weet te plukken in de uren dat je er bent, hoe meer geld je krijgt.

Krantenwijk of folderwijk

Ook de bezorgers zijn vaak op vakantie en daar zijn dus vervangers voor nodig. Je kunt dus kijken of er mogelijkheden zijn om tijdelijk een krantenwijk of folderwijk te lopen. Voor een krantenwijk moet je wel vroeg op, maar je hebt dan wel de hele dag over om leuke dingen te doen met het geld dat je hebt verdiend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020