Excite

Zo vind je snel vacatures in de zorg

Als je wilt gaan werken in de zorg, dan begeef je op een zeer breed werkveld. Je kunt namelijk vacatures in de zorg vinden op het gebied van gehandicaptenzorg, kraamzorg, thuiszorg, verslavingszorg, verpleeghuiszorg en ziekenhuiszorg. En dat zijn nog niet alle mogelijkheden. Maar hoe vind je een leuke vacatures in de zorg die bij je passen?

Tips voor het vinden van geschikte vacatures in de zorg

Een mooie gelegenheid om een baan te krijgen in de zorg is via je opleiding. Heb je het bijvoorbeeld erg naar je zin tijdens je stage, dan kun je het beste snel informeren bij je stagebegeleider of er een vacature voor je is. Als er geen baan voor je beschikbaar is, vraag dan of je stagebegeleider een andere baan voor je weet. En natuurlijk of je hem als referentie mag opgeven. Wie weet beveelt hij je wel aan als je gaat solliciteren naar vacatures in de zorg.

Nog een manier is om via het zogenaamde 'werken en leren' een baan in de zorg te krijgen. Je start met een opleiding, maar je gaat tijdens je studie ook aan het werk in bijvoorbeeld een verpleeghuis. Meestal krijg je daarvoor een al een salaris en worden je studiekosten door je werkgever vergoed. En de baan? Die heb je dan in de meeste gevallen al als je afstudeert.

Lukt het niet via een stage, 'werken en leren' of ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Dan zul je op zoek moeten gaan naar vacatures in de zorg. Het beste is om eens te kijken of je favoriete zorginstelling de juiste baan voor je heeft. Zo niet probeer het dan met een open sollicitatie. Niet altijd worden alle vacatures namelijk openbaar gemaakt.

Vacaturebanken en uitzendbureaus voor vacatures in de zorg

Om snel te zien of er leuke vacatures in de zorg zijn, die bij je passen, kun je goed op internet terecht. Een website die zich richt op vacatures in de zorg is medicarejobs.nl. Ook zijn er uitzendbureaus die zijn gespecialiseerd in banen in de zorg. Een voorbeeld hiervan is zorgwerk.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021