Excite

Vacatures: werken met dieren

Vacatures: werken met dieren

Werken met dieren is een ruim begrip en voor de ene baan zullen er meer functies beschikbaar zijn dan voor de ander. Zo is het bijvoorbeeld erg moeilijk om als dierenverzorger in een dierentuin aan de slag te kunnen. Gemakkelijker is om in een asiel te werken of om bijvoorbeeld bij een kinderboerderij te werken. Gelukkig zijn er veel vacatures beschikbaar, waarbij je kunt werken met dieren.

Opleiding vereist?

Voor veel vacatures waarbij je kunt werken met dieren, heb je een opleiding dierenverzorging nodig. Soms heb je ook nog aanvullende opleidingen nodig. Er zijn echter ook banen waarbij een opleiding niet nodig is, maar waarbij je de nodige ervaring opdoet tijdens het werken.

Betaald of vrijwilligerswerk?

Sommige banen met dieren zijn betaald, maar je hebt ook veel banen voor vrijwilligers, bijvoorbeeld bij opvanghuizen en kinderboerderijen. Een baan voor vrijwilligers kan een leuke manier zijn om toch met dieren bezig te zijn. Je kunt ook meteen je cv opbouwen en dit maakt het weer makkelijker om in de toekomst wel een betaalde baan te vinden.

Vacatures vinden

Er zijn veel manieren om vacatures te vinden voor het werken met dieren. Kijk bijvoorbeeld eens bij de lokale kranten of ga naar het uitzendbureau. Soms kan het ook erg schelen als je een beetje brutaal bent. Ga eens naar een manege, kinderboerderij of asiel en bied jezelf aan. Je kunt er ook voor kiezen om open sollicitaties te sturen. Het kan geen kwaad en wie weet krijg je op deze manier wel je droombaan!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021