Excite

Zo reageer je op vacatures van het uitzendbureau

Je wilt aan het werk, wat is je eerste stap? De zoektocht naar werk begint bij het bekijken van vacatures van het uitzendbureau. Veel - met name grote - bedrijven gebruiken het uitzendbureau om werknemers in te huren. In de eerste instantie gaat het meestal om tijdelijke projecten, maar de kans op een vaste baan bestaat natuurlijk ook.

Inschrijven bij het uitzendbureau

Voor je kunt reageren op vacatures bij het uitzendbureau, moet je je inschrijven. Dit kun je via internet doen, maar het is beter om langs te gaan. Dan hebben de intercedenten ook een indruk van je en denken ze makkelijker aan je als ze iemand nodig hebben voor een bepaalde functie.

CV

Bij je inschrijving zullen de intercedenten vragen naar werk dat je eerder verricht hebt. Daarom is het handig om een CV mee te nemen. Daarop staat precies welke opleidingen je gevolgd hebt, welk werk je eerder verricht hebt, wie je bent en wat je graag doet. Hiermee bespaar je de intercedenten veel werk, iets dat ook bijdraagt aan een positieve indruk.

Vacatures vinden

De volgende stap is het vinden van vacatures. Als je bij de intercedent aangeeft wat jij graag zou willen, dan kunnen ze hier rekening mee houden. Je kunt echter zelf ook op gepaste vacatures reageren, bijvoorbeeld via internet. Doe dat altijd met een motivatie die aangepast is op de functie, zodat men echt ziet dat je het serieus meent en dat de functie je echt wat lijkt. Reageer alleen op gepaste functies, anders kost het behandelen van je reactie alleen maar onnodig veel tijd en daar is niemand bij gebaat.

Denk om je taal

Bij het reageren op vacatures van een uitzendbureau zijn een aantal dingen belangrijk. Let als eerste op je taal; als je iets schrijft en niet heel sterk bent in taal, laat het dan door iemand anders controleren. Een eerste indruk is belangrijk. Dat geldt natuurlijk ook bij gesprekken; zorg er daarom altijd voor dat je er verzorgd uitziet, dat je iemand netjes een hand geeft en gedurende het gesprek aankijkt. Zeg vooraf gerust dat je zenuwachtig bent, als dat het geval is, dan weten mensen dat je je wat nerveuzer gedraagt dan je normaal gesproken misschien zou doen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021