Excite

Op zoek naar vacatures voor tijdelijk werk

Vacatures voor dit soort arbeid zijn er genoeg te vinden. Een tijdelijke vacature kan heel positief uitpakken. Misschien zijn ze wel zo tevreden met je dat je mag blijven met een vast contract! Je vindt dit soort vacatures op verschillende plekken.

Uitzendbureaus

Wanneer je ergens niet vast wilt werken, kun je het best naar een uitzendbureau gaan. Ze hebben altijd klussen die tijdelijk zijn. Hoe tijdelijk ze zijn, verschilt. De baan kan een week duren, maar ook een half jaar door bijvoorbeeld zwangerschapsverlof.

Internet

Ook op internet is veel te vinden. Je vindt veel op sites voor studenten zoals zoekbijbaan.nl. Daar worden vooral tijdelijke baantjes aangeboden. Denk ook eens aan Monsterboard. Daar staan ook vacatures voor tijdelijk werk. Wanneer je dit werk zoekt, moet je er wel vanuit gaan dat je niet de enige bent. Heel veel mensen zijn op zoek naar tijdelijk werk. Dat kan zijn, omdat ze studeren of omdat ze naar het buitenland willen en nog even geld willen verdienen.

In de etalage

Kijk eens in de etalage van bijvoorbeeld een winkel. Als ze iets aan te bieden hebben, dan hangen ze dit in de etalage. Het is dus handig om 1 keer in de zoveel tijd langs etalages te lopen.

Werkplek

Tijdelijk werk kun je bij allerlei soorten bedrijven doen. Denk aan een winkel als verkoopster, maar ook bij een bibliotheek omdat er stickers in boeken geplakt moeten worden. Of bij een grote verzekeringsmaatschappij, omdat ze achterop zijn geraakt met het archief door een verhuizing.

Iets voor jou

Tijdelijk werk ligt niet iedereen. Mensen die bijvoorbeeld vaak de kat uit de boom kijken, zijn meestal niet de mensen die dit werk leuk vinden.

De voor- en nadelen van tijdelijk werk

Voordelen:

- Je ziet veel mensen

- Je komt niet gauw in een sleur terecht

- Je komt in veel verschillende omgevingen terecht waardoor je werk nooit saai wordt

Nadelen:

- Je moet steeds weer opnieuw wennen aan je omgeving

- Je hebt niet lang een vaste plek

- Niet iedereen is er geschikt voor

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021