Excite

Vacatures in de orthopedagogiek te vinden in zorg en management

Vacatures in de orthopedagogiek zijn in diverse werkterreinen te vinden. Hiervoor moet je wel weten waar je zoeken wilt. Een orthopedagoog biedt hulp aan kinderen en ouders wanneer er problemen met het kind zijn. Met name op het gebied van leerproblemen en opvoeding krijg je advies van een orthopedagoog.

Onderwijs

Als orthopedagoog geef je diagnoses en advies bij kinderen en jeugdigen met leerproblemen. Door middel van het afnemen van diagnostische testen, gesprekken met kind, ouders en mogelijk leraren en informatie over schoolprestaties maakt een orthopedagoog analyses van het leerniveau van een kind. Met het advies van een orthopedagoog bij leerproblemen wordt in kaart gebracht hoe de schoolprestaties van een kind te verbeteren.

Ziekenhuis

Wanneer een kind in het ziekenhuis terecht komt heeft dit veel invloed op de opvoeding van het kind. De opvoeding van het kind komt onder spanning te staan. Zowel ouders als kind kunnen baat hebben bij de begeleiding van een orthopedagoog. Een orthopedagoog kan inzicht bieden aan de ouders in de reactie van het kind op zijn of haar ziekte, de operatie en de ziekenhuisopname. Ouders krijgen zo handvatten waar op te letten in de opvoeding en hoe te reageren op hun kind.

Jeugdzorg

Als afgestudeerd orthopedagoog kan je ook reageren op vacatures in de jeugdzorg. De jeugdzorg is een goede werkgever om werkervaring op te doen in de orthopedagogiek. Als je werkzaam bent in de jeugdzorg kom je veel in aanraking met ouders die vast zitten in de opvoeding met hun kind. Je krijgt hier te maken met uiteenlopende gevallen, de ernstiger dan de ander. Je werkt samen met en behandelteam. Een orthopedagoog kan advies en inzicht geven in het gedrag van het kind en daarnaast aanwijzingen geven voor de opvoeding.

Teammanager

Onder de vacatures in de orthopedagogiek vallen ook vacatures zoals teammanager of afdelingsleider. Afgestudeerden in de orthopedagogiek kunnen ook werken als leider van een kinderafdeling in een ziekenhuis of van een kinderopvang. Je hoeft voor vacatures in de orthopedagogiek niet noodzakelijk in het gebied van hulpverlening te zoeken. Het is ook mogelijk als manager of leidinggevende aan het werk te gaan.

Er is een breed aanbod in de vacatures in de orthopedagogiek. Vind de baan die bij jou past binnen de orthopedagogiek, als hulpverlener, gedragsdeskundige of leidinggevende. De vacatures in de orthopedagogiek bieden voldoende mogelijkheden om de baan te vinden om hulp te bieden aan kinderen en ouders.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021