Excite

Hoe solliciteer je succesvol op leuke vacatures in de kinderopvang?

Werken met kinderen doet bijna iedereen graag. Daarom zijn vacatures in de kinderopvang razend populair. Je vindt er banen bijna op allerlei niveaus: van babysitter tot aan beleidsmedewerker. Er zijn verschillende manieren om je kansen bij het vinden van een baan in de kinderopvang te vergroten. De volgende adviezen helpen je vast op weg naar je droomjob.

Vergroot je kansen bij het zoeken naar vacatures in de kinderopvang

Wanneer je met kinderen wilt gaan werken, is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je ervaring hebt. Met kinderen kunnen omgaan, is namelijk niet iets wat je alleen uit boeken kunt leren. Het is een vak waar ook veel praktijkervaring voor nodig is.

Met het opdoen van die ervaring, kun je gelukkig al heel vroeg starten door je als babysitter of kinderoppas aan te bieden bij particulieren. Vraag bijvoorbeeld eens rond in je vrienden- en familiekring of iemand een oppas kan gebruiken. Of hang anders een oproep in de supermarkt in de buurt, waarin je je zelf aanbiedt als babysitter.

Vacatures in de kinderopvang geven ook een mooie gelegenheid om in het buitenland te werken. En tegelijkertijd geeft het extra ervaring, dat in je voordeel kan werken, wanneer je gaat solliciteren op vacatures in de kinderopvang bij bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. Als je kiest voor een buitenlandervaring, dan kun je als au pair of nanny gaan. Je komt dan in de meeste gevallen bij een gezin te wonen, waar je zorgt voor de kinderen en eventueel huishoudelijke klussen doet. Om zo'n baan te krijgen, kun je solliciteren bij speciale bureaus die bemiddelen in nannies en au pairs. Zorg wel dat het duidelijk is wat er precies van je wordt verwacht, voordat je vertrekt.

Kies de juiste opleiding

Wil je doorstromen in het vakgebied kinderopvang en bijvoorbeeld gaan werken als pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf, dan heb je daarvoor een opleiding nodig. De mbo-opleiding SPW3 bijvoorbeeld stoomt je klaar om aan de slag te gaan in de kinderopvang. Je kunt daarna nog altijd doorleren en verder solliciteren op zwaardere vacatures in de kinderopvang, als je een leidinggevende of beleidsmatige functie ambieert.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021