Excite

Vacatures om te werken met honden zijn erg gewild

Voor vacatures met honden hoef je niet alleen te zoeken naar dierenasiels. Andere mogelijkheden zijn de beveiliging, een hondenuitlaatservice of vertegenwoordigers voor hondenvoer. Werken met honden is tegenwoordig op allerlei manier mogelijk. Voor hondenliefhebbers zijn verschillende vacatures beschikbaar waarbij je werkt met honden.

De honden moeten getraind worden door mensen die er zeer begaan mee zijn. Mensen die honden aanvoelen, honden kunnen aanraken en honden belonen, trainen honden als de beste. Het meest ideaal is dat een hond samen met zijn baas getraind wordt en te werk gaat.

Dierenverzorging

Deze zomer kan je vooral werken in de dierenverzorging in een asiel. Met name in de vakantieperiodes zitten de asielen te springen om extra personeel. Sommige gezinnen kiezen er voor om hun hond tijdens de vakantie onder te brengen in een asiel. Deze honden moeten hun vertrouwde omgeving en gezin dus missen.

Beveiliging

Op Schiphol zijn ze met regelmaat op zoek naar honden die getraind zijn in het opsporen van explosieven. Schiphol is een plek die zeer goed beveiligd moet worden. Met name daar zijn er met enige regelmaat vacatures voor honden. Om hier samen met jouw hond te werken moet je zelf ook getraind zijn in de beveiliging. Je werkt op Schiphol samen met jouw hond en jullie speuren de luchtvracht af naar explosieven. Daarnaast doe je ook controlerondes op Schiphol. Met de verwachte vakantiedrukte zijn extra beveiligers en honden zeer gewild op Schiphol.

Zorg

Honden worden vaak gebruikt door gehandicapten. Mensen die blind zijn of mensen met lichamelijke beperkingen hebben vaak een hond bij die hen begeleidt op straat en helpt in het huishouden. Deze honden krijgen een speciale training om opgeleid te worden tot blindengeleidehond of hulphond. Vaak zoeken ze voor deze honden zelfs een gezin waar de hond wordt getraind en voorbereid. Je leert de hond niet te reageren op de omgeving en de omgeving niet te reageren op de hond.

Er bestaan ontzettend veel vacatures om te werken met honden. Zelfs vacatures voor honden zijn te vinden. Als je een hondenliefhebber bent, ga dan snel op zoek naar jouw ideale baan met honden of ga deze zomer aan het werk in het asiel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021