Excite

Hoe vind je de leukste vacatures in Amsterdam?

Amsterdam is niet alleen een leuke uitgaansstad, maar ook een prima plek voor het vinden van een dynamische job. De Nederlandse hoofdstad biedt volop mogelijkheden voor een interessante loopbaan, of je nu in de horeca, in de detailhandel of op kantoor wilt werken. Maar hoe vind je de voor jou geschikte vacatures in Amsterdam?

Tips voor het vinden van geschikte vacatures in Amsterdam

Om succesvol te solliciteren moet je eigenlijk meer doen dan je concurrenten. Dat begint al met gedegen research. Want je moet eerst spotten waar de meest interessante vacatures in Amsterdam te vinden zijn.

Je kunt om te beginnen natuurlijk de advertenties in de lokale krant of op online vacaturebanken napluizen om leuke vacatures in Amsterdam te vinden. Ook biedt het prikbord in de supermarkt misschien net de geschikte oproep. Of je gaat de uitzendbureaus in real life langs of checkt hun vacatures online. Dit zijn de snelste manieren, maar vergeet niet; de vacatures die jij vindt, worden tegelijkertijd door een boel medesollicitanten gevonden.

Het is dus zaak om je concurrentie voor te zijn. Dit kun je doen door je netwerk in te schakelen. Vertel tegen iedereen die je kent, dat je op zoek bent naar leuke vacatures in Amsterdam. Je kunt daarvoor natuurlijk ook je online netwerken zoals Twitter en Facebook inschakelen.

Ook is het een goed idee om het lokale bedrijfsnieuws in de gaten te houden. Misschien is er een winkelketen die gaat uitbreiden, komt er een nieuwe kroeg of is er een handelsonderneming die een nieuwe exportmarkt wil veroveren, dit zijn allemaal kansen op vacatures. Zie je in de nieuwsberichten een nieuwe mogelijkheid voor jou, bel het bedrijf dan snel op of schrijf ze een brief. Zo ben je je concurrentie voor!

De open sollicitatie

Zoek je leuke vacatures in Amsterdam? Misschien kun je je eigen baan wel creëren. Zoek bedrijven die je aanspreken en bekijk wat je voor ze zou kunnen betekenen. Schrijf dan een sollicitatiebrief waarin je je toegevoegde waarde vermeldt en wat je leuk zou vinden om te doen. En wie weet, krijg je zo je droombaan in Amsterdam.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021