Excite

Op zoek naar een baan? Check de mogelijkheden: van vacaturekrant tot aan social media

Vacaturekranten heb je in allerlei soorten en maten. Zo hebben veel bedrijven een eigen vacaturekrant, bieden kranten een vacaturebijlage en vind je tegenwoordig ook online vacaturedatabases en grote carrièresites. Maar ook social media kan als marktplaats voor vacatures en sollicitanten fungeren. Je hebt dus volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een baan.

Zo zoek je snel naar een baan in een vacaturekrant of carrièresite

De tijd dat je moest wachten op de maandelijkse of wekelijkse vacaturekrant is eigenlijk voorbij. Hoewel veel banenzoekers nog graag door de vacaturebijlage van hun landelijke of regionale dagblad bladeren, is het voor velen toch een stuk gemakkelijker om direct online naar vacatures te gaan zoeken. Dit, wanneer je maar wilt.

Op die wens is de media handig ingesprongen met talrijke vacaturebanken en carrièresites. Tik maar eens in Google je gewenst beroep en je vindt in de meeste gevallen direct pagina's vol vacaturesites. Omdat het zoeken in al deze vacatures erg tijdrovend kan zijn, geven wij je een paar tips.

Om zoveel mogelijk tijd te besparen, is het misschien het makkelijkste om te zorgen dat de vacatures naar jou toe komen, in plaats van dat jij ze moet zoeken. Op veel vacaturesites kun je een e-mail alert instellen. Geef aan naar welke banen je op zoek bent en zodra er geschikte vacatures zijn, ontvang je een e-mail.

Wil je niet wachten op een e-mail of ben je bang dat je dan toch iets mist, zorg dan dat je gericht zoekt in de online vacaturekrant. Je kunt vaak de locatie, het salaris en opleidingseisen aangeven aan de zoekcriteria. Zo hoef je geen tijd te besteden aan vacatures die bijvoorbeeld niet binnen jouw reisgebied liggen of waar je te hoog voor bent opgeleid.

Laat social media het werk voor je doen

Op zoek naar een baan gaan via een vacaturekrant of carrièresite is een manier, maar het is nog beter om te zorgen dat potentiële werkgevers jou vinden. Ging dat vroeger via een langdurig traject van mond-tot-mond-reclame nu biedt internet razendsnelle mogelijkheden. Zo geven diverse carrièresites de gelegenheid om je cv online te plaatsen. En natuurlijk is een goed profiel op een social mediasite als LinkedIn ook een prima manier om je vaardigheden en kennis onder de aandacht te brengen bij recruiters.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021