Excite

Hoe word je een tolk Spaans?

Een tolk Spaans heeft veel verschillende mogelijkheden. Je kunt tolk worden in eigen land, bijvoorbeeld voor bedrijven, maar je kunt ook bijvoorbeeld tolk Spaans worden in vakantielanden, zoals Latijns Amerika. Daar heb je veel gidsen die geen Engels spreken, maar die toch interessante rondleidingen kunnen geven.

Kennis van de taal is niet voldoende

Kennis van de Spaanse taal is niet voldoende. Je zult eigenlijk de taal ontzettend goed moeten kunnen beheersen. Er mag geen twijfel zijn over bepaalde woorden. Ook moet je het Spaans goed kunnen omzetten in het Nederlands en het is beter om dit niet per zin te doen. De mensen raken dan snel de draad kwijt, dus je kunt beter wachten tot er meer is verteld. Je kunt je Spaans eventueel verbeteren met aanvullende cursussen en soms kan het ook helpen om een cursus in een Spaanstalig land te volgen.

Specialiseer je

Als je een tolk bent in een elektronicabedrijf, dan heb je met hele andere woorden te maken dan wanneer je een tolk bent voor een gids die over de oude Maya's vertelt. Zorg dat je jezelf dus specialiseert. Dit is beter, omdat je dan ook meer kunt verdiepen in bepaalde vaktermen.

Oefening baart kunst

Oefenen is vreselijk belangrijk. Zorg dat je blijft oefenen en dat je op de hoogte bent van de vele mogelijkheden in de Spaanse en Nederlandse taal. Wees leergierig en sta er open voor om te blijven leren. Alleen zo kun je jezelf verbeteren om een Spaanse tolk te worden en kun je jezelf ontwikkelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020