Excite

Thuiswerk als ideale bijverdienste

Vanuit huis geld verdienen kan al heel lang. Wie heeft er vroeger geen folders gelopen, waarbij je het vouwwerk allemaal zelf thuis moest doen. Ook brieven sorteren, pennen draaien en spullen inpakken kan gemakkelijk vanuit huis. Door de ontwikkelingen op internet zijn de mogelijkheden tegenwoordig veel uitgebreider.

Zo werken veel schrijvers op freelancebasis vanuit huis. Opdrachtgevers kunnen per e-mail of via internet instructies doorgeven. De werknemers kunnen hobbyisten zijn die schrijven over een onderwerp dat hen bezig houdt, of professionele journalisten die wat bijverdienen. Het is voor de werkgever natuurlijk voordelig dat hij geen kantoor en kantoorartikelen voor de werknemer hoeft aan te schaffen.

Dienstverlening vanuit huis gebeurt ook op steeds grotere schaal. Daarbij kun je denken aan het invullen van enquêtes of mystery shoppen. Deze mystery shoppers bezoeken restaurants en winkels op initiatief van de eigenaar. Vervolgens geven ze vanuit huis een beoordeling over het eten of het winkelpersoneel.

Webdesigners werken veel vanuit huis. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, naast je eigen kennis, is een goede computer en toegang tot internet. Een andere mogelijkheid is telefonisch werk, waarbij je bijvoorbeeld klanten van bedrijven te woord staat. Wie nergens voor terugdeinst en snel veel wil verdienen kan altijd aan de slag als webcamgirl!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Iain Farrell

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021