Excite

Thuisstudies vergelijken: vind de beste

Thuisstudies vergelijken

Er zijn heel veel thuisstudies en het is dan ook best moeilijk om een goede keuze te maken. Welke thuisstudie is geschikt voor de opleiding die jij wilt volgen? Iedere aanbieder heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en vaak moet je niet alleen op de prijs te letten. Ook andere punten zijn van belang.

Leraar of niet?

Er zijn thuisstudies waarbij je een eigen leraar hebt. Je verstuurt je huiswerk en krijgt vervolgens een cijfer van je leraar. Het versturen van je huiswerk kan per mail of post. Ook kun je er terecht voor vragen over de opgaven. Er zijn ook thuisstudies waarbij je geen leraar hebt. Deze zijn vaak goedkoper. Je krijgt de antwoorden bij je cursus en kunt dus zelf kijken of het goed is.

Soort diploma?

Bij de ene thuisstudie ontvang je een certificaat, bij de ander kun je echt examen doen en krijg je een erkend diploma. Ook zijn er thuisstudies waar je geen diploma of certificaat voor krijgt. Het is dus geheel afhankelijk van wat je wilt. Wil je een diploma, een certificaat of is een papiertje niet nodig?

Vergelijk de opleidingen

Je kunt de opleidingen met elkaar vergelijken op bovenstaande punten. Ook kun je kijken naar de prijs. Bij veel aanbieders heb je tevens de mogelijkheid een proefles aan te vragen. Door een proefles aan te vragen, kun je beoordelen of de cursus of studie bij je past en voor jou geschikt is. Wanneer je een geschikte thuisstudie hebt gevonden, kun je je ervoor aanmelden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021