Excite

Thuisstudie psychologie: kies de richting die bij jou past

Wilde je altijd al weten waarom iemand doet zoals hij doet? Dan is een studie psychologie wat voor jou. Een thuisstudie psychologie wordt tegenwoordig door veel opleidingsinstituten aangeboden. Daarnaast kan je ook verschillende richtingen binnen de psychologie kiezen, zoals klinische psychologie, arbeids- en organisatiepsychologie en ontwikkelingspsychologie. Met een thuisstudie psychologie leer je over het gedrag van mensen, de sociale interacties tussen mensen en de psychische aandoeningen die bestaan.

Inleiding psychologie als basis

Wanneer je voor het eerst kennismaakt met de opleiding psychologie, kies dan de cursus Inleiding Psychologie. Deze cursus is een goede basis voor een vervolgopleiding. Het biedt inzicht in de verschillende facetten van de psychologie en zo leer je welke tak jou het beste ligt.

Vervolgcursussen

Mocht de cursus Inleiding Psychologie je enthousiast gemaakt hebben voor een vervolgopleiding, dan zijn hiervoor ook thuisstudies beschikbaar. Bij de LOI kan je terecht voor Arbeids- en Organisatiepsychologie. De cursussen Klinische Psychologie en Ontwikkelingspsychologie worden aangeboden door zowel LOI, NTI en CIVAS. Wanneer je liever een uitgebreide opleiding volgt, bieden LOI en NTI de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie. Bij de LOI is het mogelijk een uitstroomvariant te kiezen, waarmee specialisatie mogelijk is.

Toekomst

De HBO-opleidingen voldoen allemaal aan de kwaliteitseisen van erkende accreditatie-organisaties. Het diploma dat je behaalt is dan ook officieel erkend. Een thuisstudie psychologie is daarom ook een goede basis om te werken in de psychologie.

Informatie opvragen

Een thuisstudie psychologie wordt onder andere aangeboden door de opleidingsinstituten LOI, NTI en CIVAS. Het is mogelijk een gratis proefles en een lesoverzicht aan te vragen. Door deze informatie kun je inzien wat je gaat leren en hoe de lesstof wordt opgebouwd.

Omdat deze opleiding door meerdere instituten wordt aangeboden, kun je de opleiding kiezen die bij jou past met de kosten die daarbij horen. Het volgen van een thuisstudie psychologie is zeer uitgebreid en geeft je een goede positie op de arbeidsmarkt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021