Excite

Een thuisstudie culturele antropologie alleen in losse cursussen

Op dit moment is een volledige thuisstudie culturele antropologie helaas nog niet beschikbaar. Culturele antropologie is de wetenschap van sociaal gedrag, volken en bevolkingsgroepen. Om je te verdiepen in een van de onderdelen van de culturele antropologie, dan bestaan hier wel thuiscursussen voor. Indien je liever toch een volledige opleiding wilt volgen, dan is een deeltijdopleiding ook mogelijk.

Religie

Een onderwerp waarmee je teruggaat naar de kern en oorsprong van een cultuur is religie. Het NTI en de LOI bieden allebei een cursus genaamd 'Wereldgodsdiensten'. In deze cursus bestudeer je het jodendom, christendom, islam, boeddhisme en hindoeïsme. Wanneer de rol van religie in de verschillende culturen jouw aanspreekt, dan is dit een goede cursus voor jou.

Cultuurgeschiedenis

Voor mensen die meer geïnteresseerd zijn in het verleden van samenlevingen, is een cursus cultuurgeschiedenis een aanrader. Zowel het NTI als de LOI bieden deze cursus aan. In de cursus maak je kennis met de ontwikkeling van de beschaving, beginnende bij de Grieken tot aan het heden. Naast de lessen is deze cursus opgebouwd uit films en het bekijken van steden en gebouwen. Door steden en gebouwen te bestuderen, kom je dichter bij het verleden van een cultuur.

Multiculturalisme

Culturele antropologie is tegenwoordig ook gericht op multiculturalisme. Tegenwoordig zijn culturen meer en meer met elkaar vermengd. Door middel van culturele antropologie kan de interactie tussen culturen makkelijker gemaakt worden. Het kan een opening geven bij problemen in een multiculturele omgeving. Door meer duidelijkheid te creëren over culturen, ontstaat er meer begrip tussen culturen. Cursussen die hierop aansluiten heten 'Multicultureel Samenleven' of 'Interculturele Communicatie'.

Deeltijd

De Universiteit van Amsterdam biedt de bacheloropleiding Culturele Antropologie aan in deeltijd. De opleiding heet voluit Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. In de deeltijdopleiding volg je de lessen overdag, maar je hoeft maar 30 studiepunten in het studiejaar te halen in plaats van de 60 in de voltijdopleiding.

De thuisstudies wereldgodsdiensten, cultuurgeschiedenis, multicultureel samenleven en interculturele communicatie komen dichtbij de studie culturele antropologie. Het is niet een gehele studie, maar het geeft je wel de kans te leren over volken die leven op de wereld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021